Čítanie na dlhé zimné večery


Na to aká sme malá krajina máme celkom veľa zaujímavých stránok, ktoré sa venujú bonsajom a sú aktívne. Teda, ehm, ak zarátame aj tie české. Pripravil som vyčerpávajúci zoznam, ktorý poslúži na prečkanie zimnej dormancie.

Slovenská Bonsajová Asociácia - Ako by som nemohol na prvé miesto nedať stránku o ktorú sa už 5 rokov starám? Obsahuje čokoľvek významnejšie, čo sa v kontexte Slovenska deje. Ešte viac aktívny je facebook.
Maroš Beláň preložil zaujímavé články. Staršie texty sú po slovensky, nové už iba po anglicky. Tak to býva, keď sa sa čitateľská komunita rozrastá za hranice..
bonsaiSTROM je blog Rasťa Moravčíka. Býva v tej istej dedine, ehm, pardón, obci. Kto má rád u nás rastúce listnáče si príde na svoje.
Bonsaj blog začal písať Janči Lúdik, majiteľ Bonsaj centra v Bratislave.
Bonsai Topoľčany je pre všetkých tých, ktorých zaujímajú vystavené stromy a atmosféra bonsaj akcií.
Lacikeho stromčeky - výborný web, isto ste na ňom už minimálne raz boli. Napríklad teraz.
Bonsai dnes - asi najlepšie miesto, kde je množstvo akcií, kalendár podujatí, reportáže, z Česka.
Bonsai Moravia - traja chalani, ktorých každý určite pozná (Lukáš Sirotný, Martin Drábek, Martin Cigánik) majú blog, kde majú pekne zdokumentované akcie, ktorých sa zúčastňujú. Druhý odstavec je vždy česky. 
bonsai-greenhorn je české fórum. Svoj vrchol malo aktivitou pár rokov dozadu a nebude náhoda, že po tom, ako sa pominul Láďa Koťál niektoré vlákna začali stagnovať. Nič to nemení na tom, že je to studnica plná vedomostí. "Členovia" sa stretávajú na víkendových tvarovačkách a organizujú raz ročne výstavu v Merklíne.

Že ich vlastne nemáme veľa? No áno, klamal som.

4 Komentáre