Arco / Ako cestovať bez ujmy




Blíži sa nám EBC 2018, ktoré sa bude konať 4. až 6. mája 2018 v talianskom meste Arco:

S tým prichádza otázka ako sa tam dostať. Možnosti sú nasledovné:
  1. autom
  2. autobusom
  3. letecky
S prvou možnosťou nie je problém. Treba sadnúť do auta, kúpiť nálepku na rakúske dialnice a pripraviť si hotovosť na talianske mýto. Cesta z Bratislavy trvá čosi vyše 8 hodín.

Druhá možnosť je povoziť sa autobusom ako organizovaný zájazd. Cesta tak bude trvať okolo 10 hodín.

Lietadlo

Tretia možnosť je ísť letecky. V okolí sú 3 letiská. Na to najbližšie vo Verone sú lety z Viedne (resp. z Košíc), avšak sú s prestupom v mestách ako Mníchov či Frankfurt. Tým iba samotný let trvá 3 hodiny, nehovoriac o ceste na letisko, čase na letisku a podobne.
Na druhé najbližšie v Bolzane od nás nelieta nič. Zaujímavé je to tretie - milánske Orio al Serio, zvané aj Bergamo. Od Milána je síce vzdialené hodný kus, akuráť že tým správnym smerom, teda k Arcu.


Od nás tam lieta Ryanair za cca 80-100 EUR. Odlet z Bratislavy je v piatok 12:10 letom FR 4643, návrat z Talianska v nedeľu o 14:00 letom Fr 4642. Nebude to trvať ani 1:25.
Následne sa treba dostať z letiska do Arca a späť. Tu je najlepšie požičať na letisku auto. Nie je to nič zložité. Dá sa to vyriešiť priamo pri objednávaní letenky a použiteľné autíčka začínajú pri cene 25 EUR na deň + nepovinné kompletné poistenie 9 EUR na deň. Ak sa nájdu štyria ľudia, je to ideálna cenová voľba.

V závislosti od počtu je možné na víkend bývať v apartmáne. Neposkytuje síce výhody hotela ako ranné budenie kvôli upratovaniu, či predražený minibar, no umožní komfort domova pre viacero ľudí za príjemné ceny (pre 4 osoby na 2 noci to je od 20 EUR na osobu za noc).

Koľko to celé vychádza ak by sa našli štyria ľudia?

100 EUR letenka, 25 EUR auto, 5 EUR palivo, 40 EUR ubytovanie + vstupenka a strava. Celkovo teda 170 EUR + vstupné a strava.

2 Komentáre