Známi ľudia a bonsaje

Tento článok bude skôr click-bait, ktorý mi napadlo spracovať po tom, čo som nedávno videl dar Združenia miest a obcí Slovenska našej prezidentke. Úprimne, príliš málo známych ľudí sa venuje bonsajom, alebo to o nich minimálne nie je známe. Ak viete o niekom ďalšom, rád článok aktualizujem :-)


Slovensko

Ivan Gašparovič

Kto by ho nepoznal. Generálny prokurátor, poslanec za HZDS a nakoniec prezident SR. Každý kto chodil na výstavu Bonsai Slovakia vedel, že je pestovateľom bonsajov.
2011, zdroj: bonsai-slovakia.sk

2011, zdroj: bonsai-slovakia.sk

2011, zdroj: bonsai-slovakia.sk

Bonsai Slovakia 2013, zdroj: bonsai-slovakia.sk

Bonsai Slovakia 2015, zdroj: bonsai-slovakia.sk


Dominik Hrbatý

Tu kúsok podvádzam, lebo sa nejedná o bonsaje, ale skôr Niwaki. No túto záhradu odporúčam pozrieť. Riadna premena záhrady na japonský štýl z pohľadu prvkov. Či aj z pohľadu estetiky, to už nechávam na čitateľov. Dominik Hrbatý je bývalý tenista, aktuálne podnikateľ s nehnutelnosťami.
2018, zdroj: cas.sk

2018, zdroj: cas.sk

2018, zdroj: cas.sk


Zuzana Čaputová

Aktuálne je prezidentka SR. Pôvodne právnička a zakladateľka politickej strany Progrsívne Slovensko. Do daru nedávno dostala bonsaj od Únie miest Slovenska.
2020, zdroj: facebook Bonsai Slovakia

2020, zdroj: facebook Bonsai Slovakia

Zahraniční

Orlando Bloom

Anglický herec známy hlavne z Pána prsteňov, Pirátov z Karibiku, alebo filmu Trója. Na fotkách ho prichytil nejaký otravný paparazzi ako si kupuje bonsaj.
2011, zdroj: popsugar.com

2011, zdroj: popsugar.com

Gloria Stuart

Gloria Stuart je známa asi už iba staršej generácii. Pamatať si ju môžeme najskôr ako starú Rose v Titanicu. V jej prípade platí, že bola aktívna bonsajistka.

1978, zdroj: betterbonsai.com

Brest 2009, zdroj: betterbonsai.com


0 Komentáre